Bøger / faglitteratur

Hønsestrik og hot pants


Beskrivelse


Om 1970'ernes mode. De forskellige dragter ledsages af en kort fortælling om de personer som ejede tøjet og krydres med små anekdoter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2015

af

af

Stine Grabas

d. 18. maj 2015

Bogen dokumenterer en lille bid af 1970'ernes mode. De forskellige dragter ledsages af en kort fortælling om de personer, som ejede tøjet. Henvender sig til dem, som holder af mode og som glædes over små anekdoter.

Den Gamle By har udgivet en stribe forskellige bøger i serien "Den Gamle Bys lommebibliotek". Denne bog sætter fokus på 1970'ernes mode. Tøjet er et udsnit af de dragter, som findes i museets samling. Hver dragt ledsages af en kort historie om personen, der bar eller selv havde udfærdiget tøjet. Der er alt fra gabardinebukser, indiske kjoler, hot pants i syntetisk stof til nederdele i hønsestrik. Det var moderne at sy og strikke selv, så meget af tøjet har sin helt egen personlighed.

En fin lille bog, som giver et godt overblik over moden i 1970'erne. Gennem personernes små anekdoter bliver bogen levendegjort og man får et lille stykke Danmarkshistorie.

Bogen kan bedst sammenlignes med de øvrige i serien "Den Gamle Bys lommebibliotek", såsom UrePorcelæn og fajanceDet 20. århundredes mode. 70'erne : Punk, glamour og ny romantik70ernes modeVintage mode eller Porcelæn og fajance. Om moden i 1970'erne findes bla. Det 20. århundredes mode. 70'erne, 70ernes mode samt Vintage modeBogen kan bedst sammenlignes med de øvrige i serien "Den Gamle Bys lommebibliotek", såsom Ure eller . Om moden i 1970'erne findes bla. Det 20. århundredes mode. 70'erne, 70ernes mode samt Vintage modeBogen kan bedst sammenlignes med de øvrige i serien "Den Gamle Bys lommebibliotek", såsom Ure eller Porcelæn og fajance. Om moden i 1970'erne findes bla. Det 20. århundredes mode. 70'erne, 70ernes mode samt Vintage modeBogen kan bedst sammenlignes med de øvrige i serien "Den Gamle Bys lommebibliotek", såsom Ure eller Porcelæn og fajance. Om moden i 1970'erne findes bla. Det 20. århundredes mode. 70'erne, samt Vintage modeBogen kan bedst sammenlignes med de øvrige i serien "Den Gamle Bys lommebibliotek", såsom Ure eller Porcelæn og fajance. Om moden i 1970'erne findes bla. Det 20. århundredes mode. 70'erne, 70ernes mode samt .