Denne bog fører sin læser ind i børnetegningernes univers og gør samtidig op med den udviklingspsykologiske stadieteori for i stedet at analysere børns tegninger som ét blandt flere mulige kropsligt og sanseligt baserede "legesprog". Bogen har især relevans for lærere og pædagoger, men også for forældre.
Bogen er bygget op over tre dele. Del 1 har fokus på tegning i den moderne barndom, del 2 fortæller om børns intentioner med at tegne og del 3 handler om tegning i pædagogisk praksis.
Det er en fantastisk udgivelse, som både giver lærere, pædagoger og forældre god indsigt i børns tegninger. Bogen klæder den voksne godt på til at forstå børns tegninger og kunne samtale om tegningerne på denne baggrund.
Til trods for at tegning i det pædagogiske arbejde er en væsentlig del af både lærer- og pædagoguddannelsen, udgives der sjældent nye bøger om emnet. Og slet ikke bøger som denne, der gør op med den udviklingspsykologiske stadieteori. Vil man læse mere, kan man vælge titler som Tegning, tegn og kendetegnBørnetegninger og BørnetegningerTil trods for at tegning i det pædagogiske arbejde er en væsentlig del af både lærer- og pædagoguddannelsen, udgives der sjældent nye bøger om emnet. Og slet ikke bøger som denne, der gør op med den udviklingspsykologiske stadieteori. Vil man læse mere, kan man vælge titler som Tegning, tegn og kendetegn og .