Bøger / faglitteratur

Hold kæft og svar igen! : en antologi om unge og ansvar


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. dec. 2009

Antologi om unge og ansvar med udgangspunkt i de unges situation i dette årtusinde. Det er både underholdende, morsom, interessant og tankevækkende læsning, som samtidig er en øjenåbner for nogle svære samfundsproblemer. Antologien kan læses af alle med interesse i ungdomsgenerationen enten professionelt eller personligt, eksempelvis undervisere, pædagoger, politikere og forældre. Sammen med antologien udkommer også et hæfte målrettet personalet i klubberne om det pædagogiske perspektiv på unge og ansvar.

Antologiens omdrejningspunkt er dilemmaet, at de unge på den ene side skal kunne tilpasse sig, samtidig med at de på den anden side skal kunne tage selvstændig stilling, tage ansvar for sig selv og kunne sige fra. To modstridende krav, som er ekstremt svære at opfylde på samme tid. Antologien indeholder 13 indlæg og er inddelt i to hoveddele. Del et debatterer om unge, ansvar, individ og samfund. Mens del to behandler emnerne unge, ansvar, roller og institutioner.

Det vil være oplagt også at læse Rydahls Teenpower : skab det teenageliv, du drømmer om, 2008 sammen med denne antologi.

Provokerende og underholdende antologi om unge og ansvar, som giver et kærligt og velfortjent indspark til ungdomsdebatten både politisk og pædagogisk.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 16 (2010)

af

af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 127, nr. 16 (2010)


Jyllands-posten

d. 20. feb. 2010

af

af

Lone Nørgaard

d. 20. feb. 2010Informationer og udgaver