Bøger / skønlitteratur / roman

Holdt i et jerngreb : krimi


Beskrivelse


Krimi. Siv Dahlin har fået et job på en herregård, der drives som kursuscenter, hvor der under filmoptagelser dukker et kvindelig op.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 15. juni 2009

Krimilæsere, der har læst alle de mere kendte og medieeksponerede nordiske krimiforfattere, kan fornøje sig med Trosell og endda bliver godt underholdt. Bogen og forfatterskabet kan formidles både som sådan og i sig selv som læseværdigt.

Den fjerde bog om den enlige mor, Siv Dahlin, med de tilfældige jobs og et følelsesmæssigt kompliceret forhold til mænd som bl.a. sin eksmand og kærester og ikke mindst som kvinde med en ubændig nysgerrighed og udpræget sans for at blande sig i opklaring af mystiske hændelser. Denne gang har hun et løst job i køkkenet på en herregård i Bergslagen i Midtsverige. Stedet er kursuscenter og samtidig ramme for en filmoptagelse, og mange af de tilstedeværende personer har skjulte bag- og bevæggrunde, så der er basis for konflikter og dramaer både aktuelt og med rod i forhistorien. Fortælleteknisk og mht. plot er der ret mange bolde i luften, og det skygger noget for de aktuelle dramaer på herregården, i de gamle mineskakter og især mellem personerne.

De første bind om Siv står for mig stærkere og mere intense, og denne bog bygger videre på skabelonen fra de forrige, men gør det godt med både spænding og humor. Dette er et helt selvstændigt bind i serien, men personudviklingen gør kronologisk læsning oplagt.

Fjernt fra de svenske mainstreamkrimier er Trosell, og bogen her et interessant og afvekslende bekendtskab med anderledes miljø, stil og hovedperson. Historien fortælles lidt kompliceret, men med både spænding og humor samt en overraskende slutning.


Politiken

d. 9. juli 2009

af

af

Søren Vinterberg

d. 9. juli 2009