Bøger / faglitteratur / bibliografier

Holmens Kirke


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

  • Kirkebygningen og dens indretning / Ulla Kjær

  • Hvad sølvskabet gemmer og andre løse inventargenstande / Ulla Kjær

  • De dødes haver / Ulla Kjær

  • Brusende barok / Eva de la Fuente Pedersen

  • Kirkens menighed, dens ansatte og dens liv / Michael Bregnsbo

  • Begravelser i kirke, kapel og krypt / Michael Bregnsbo

  • Musikken i Holmens Kirke / Claus Røllum-Larsen

  • Holmens Kirke som sognekirke, søværnskirke og nationalkirke / Peter Thyssen

  • Holmens Kirke - den levende historie / Peter Thyssen


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2019

af

af

Søren Møller

d. 3. sep. 2019

En bog om Holmens Kirke i København, med mange detaljer og en rig illustrering. For voksne læsere. Bogen udkommer i anledning af kirkens 400 års dag.

Holmens Kirke er kirke for Holmens Sogn, samt kirke for søværnet, og desuden brugt af kongehuset til dåb og vielser. Kirkens bygning var oprindelig en ankersmedje på søværnets grund. Christian IV lod smedien ombygge til kirke specielt for søværnet. Her beskrives kirkens historie fra grundlæggelsen, bygningen ude og inde, kirkegården, alt inventaret, gravkapellet med mange sarkofager, hvoraf mange indeholder kendte afdøde danskere, og kirkens personalhistorie. Illustreret i farver med mange gamle og nye fotos, tegninger, malerier og bykort. Litteraturliste, arkivalieliste og navneregister.

Teksten bygger på grundige studier i litteraturen og på stedet. Høj kvalitet i fotografering og tryk.

Den gamle monografi om kirken Bremerholms Kirke og Holmens Menighed gennem tre AarhundrederDanmarks kirker. Bind 1, København. 2. bind, 8.-9.. hefte : Holmens KirkePolitikens bog om KøbenhavnTuren går til København kan stadig bruges med elementer, som ikke medtages i den nye bog. I storværket Danmarks kirker. [Bind] 1 : København. 2. bind, 8.-9.. hefte er kirkens bygning og inventar beskrevet endnu mere detaljeret end i den nye bog. Det mindre behov kan opfyldes i en række bøger om København, hvori kirken medtages, bl.a. i Politikens bog om København eller i Turen går til KøbenhavnDen gamle monografi om kirken Bremerholms Kirke og Holmens Menighed gennem tre Aarhundreder kan stadig bruges med elementer, som ikke medtages i den nye bog. I storværket Danmarks kirker. [Bind] 1 : København. 2. bind, 8.-9.. hefte er kirkens bygning og inventar beskrevet endnu mere detaljeret end i den nye bog. Det mindre behov kan opfyldes i en række bøger om København, hvori kirken medtages, bl.a. i Politikens bog om København eller i Turen går til KøbenhavnDen gamle monografi om kirken Bremerholms Kirke og Holmens Menighed gennem tre Aarhundreder kan stadig bruges med elementer, som ikke medtages i den nye bog. I storværket Danmarks kirker. [Bind] 1 : København. 2. bind, 8.-9.. hefte er kirkens bygning og inventar beskrevet endnu mere detaljeret end i den nye bog. Det mindre behov kan opfyldes i en række bøger om København, hvori kirken medtages, bl.a. i eller i Turen går til KøbenhavnDen gamle monografi om kirken Bremerholms Kirke og Holmens Menighed gennem tre Aarhundreder kan stadig bruges med elementer, som ikke medtages i den nye bog. I storværket Danmarks kirker. [Bind] 1 : København. 2. bind, 8.-9.. hefte er kirkens bygning og inventar beskrevet endnu mere detaljeret end i den nye bog. Det mindre behov kan opfyldes i en række bøger om København, hvori kirken medtages, bl.a. i Politikens bog om København eller i .


Kristeligt dagblad

d. 18. sep. 2019

af

af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 18. sep. 2019


Berlingske tidende

d. 8. sep. 2019

af

af

Torben Weirup

d. 8. sep. 2019


Weekendavisen

d. 27. sep. 2019

af

af

Jens Bærentzen

d. 27. sep. 2019


Tidsskrift for søvæsen

Årg. 190, nr. 3/4 (2019)

af

af

Hans Chr. Bjerg

Årg. 190, nr. 3/4 (2019)