Bøger / faglitteratur til børn

Hos ægypterne


Beskrivelse


Gennem de to søskende Nebet og Panhesi fortælles om dagliglivet i byen Akhetaton (i dag Tell el-Amarna) under farao Akhenaton og dronning Nefertiti i det gamle Egypten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2009

af

af

Erik Damskier

d. 14. jan. 2009

Bogen henvender sig til skolebørn på mellemtrinnet, fra ca. 10-13 år. Den kan bruges til emnearbejder, men også til lystlæsning.

Forfatteren har udgivet en række andre fagbøger på samme forlag, også et par stykker med samme illustrator. Tegnestilen er saglig og naturalistisk, så tekstens beskrivelser kan genfindes i billederne. Bogen er forsynet med en række udfoldsflapper, der egentlig ikke har noget åbenbart formål. Det faglige indhold udreder leveforholdene i de 20 år farao Akhenaton brugte byen Akhetaton midt mellem Memphis og Luxor som sin residensby. Vi følger det udramatiske liv i en forholdsvis velhavende familie med 2 børn. Det handler først og fremmest om dagligdagen, men der fortælles også lidt om pyramider, balsamering, hieroglyffer og arkæologi. Der er ingen indholdsfortegnelse, intet register og ingen mediehenvisninger.

Siden 2000 er der kommet mindst 25 bøger i 91.21 for denne aldersklasse. Den foreliggende bog fokuserer på en ganske bestemt by, der angiveligt kun eksisterede i ca. 20 år, men beboedes af 40.000 mennesker og strakte sig 13 km langs Nilen.

Bogen opfylder sit formål på udmærket vis. Det snævre perspektiv kan have sin berettigelse, men indskrænker jo også anvendeligheden. Derudover er der mere tale om en beretning end en opslagsbog.Informationer og udgaver