Bøger / skønlitteratur / roman

Hoveddamens nabohjælp : en hverdagsskrimi


Beskrivelse


Krimi. "Hoveddamen" Runa Hav klarer sig fint i hverdagen, med hjælp fra moderne teknologi og flere sosu-medhjælpere, da hun er lammet fra halsen og nedefter. Men hvad skal hun gøre, da hun får mistanke om misbrug af den unge pige hos naboen?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2019

af

af

Michael Olsen

d. 8. aug. 2019

"Hoveddamen" klarer sig fint i hverdagen, med hjælp fra moderne teknologi og flere SOSU-hjælpere, da hun er lammet fra halsen og nedefter. Men hvad skal hun gøre, da hun får mistanke om misbrug af den unge pige hos naboen. Hverdagskrimi for voksne læsere.

Hovedpersonen, Runa Hav, kom ud for en ulykke, der lammede hende fra halsen og nedefter. Nu lever hun i et hjem fyldt med moderne stemmestyret teknologi og forskellige SOSU-hjælpere, der støtter hende i dagligdagen. Mødet med en ung pige sætter gang i Runas mistanke om, at der foregår noget mærkeligt i nabohuset og at pigen måske bliver misbrugt. Men efter at have taget kontakt til kommunen forsvinder pigen, og så må Runa tage affære.

"Hoveddamens nabohjælp" beskrives på forsiden som en hverdagskrimi, og det er nok en meget god beskrivelse. Krimiplottet er ikke voldsomt beskrevet, og historien lægger meget vægt på at komme ind under huden på hovedpersonen og hendes lidt specielle hverdag. På den måde henvender bogen sig mere til dem, der kan lide hverdagsbeskrivelser, men stadig gerne vil have lidt spænding, end de læsere, der håber på åndeløs spænding. Titlen kan godt gøre en nysgerrig, men bogforsiden er desværre lidt kedelig og intetsigende.

Placebo er en anden dansk krimi, hvor hovedpersonen sidder i kørestol. "" lægger dog mere vægt på krimi-intrigen end "Hoveddamens nabohjælp".


Politiken

d. 6. sep. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. sep. 2019