Bøger / faglitteratur / bibelfortolkninger

Hovedet under armen? : om vanskelige steder i Bibelen


Beskrivelse


Uddybende forklaringer til 60 steder i Bibelen, ligeligt fordelt mellem Det Gamle og Det Nye Testamente.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2010

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 7. juni 2010

Henvendt til ivrige bibellæsere. Mange af teksterne vil dog skærpe interessen for bibellæsning og vil kunne bruges bredere.

Teolog og præst Bækgaard gennemgår 60 tekster i Bibelen, som der ofte stilles spørgsmål ved. De er ligeligt fordelt mellem Det Gamle og Det Nye Testamente. Forklaringerne gives ud fra et ortodokst bibelsyn og på et evangelisk-luthersk grundlag. Det er ikke et videnskabeligt værk. Mange af teksterne fra DGT er fra Mosebøgerne. Ved spørgsmålet om, hvor Kain fik sin hustru fra, slår forfatteren fast, at de første kapitler i Mosebøgerne ikke kan læses som faktabøger, men som en forklaring på tilværelsens grundvilkår. Af teksterne fra DNT stammer kun få fra evangelierne, mens de fleste er fra Apostlenes gerninger og Paulus' breve. Eksempler fra DNT er: Spotter begge røvere Jesus på korset? eller Er Paulus mod ægteskab? I forklaringerne bruger forfatteren sin teologiske viden om Bibelens tekster foruden sin sproglige og kulturhistoriske viden. De fleste gennemgange af tekster fra DGT virker snarere forklarende end forkyndende. Bogen er lidt mere forkyndende i DNT-delen. Teksterne er sat overskueligt op.

Kan sammenlignes med Jesus set med mellemøstlige øjne i 2 bind fra 2009, der dog kun har tekster fra DNT, og som er mindre forkyndende.

Gennemgangen virker redelig og vil interessere mange bibellæsere.