Bøger / faglitteratur

Hullerne i livet - og livet i hullerne


Beskrivelse


Inspiration til at få det bedste ud af livet. I vekselvirkning mellem præsten Poul Joakim Stenders metafysiske tilgang og lægen Jesper Bay-Hansens mere videnskabelige tilgang, præsenteres fænomener som stress, smerte, sorger, glæde, kærlighed, sex, livsstilssygdomme, arbejde, utroskab, svigt og en række andre livsvilkår.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 6. juni 2019

En indbydelse til at se livet med andre øjne igennem 27 nedslag i sproget, eksistensen, livsførelsen, kærligheden og følelseslivet. En præst og en læge sætter hinanden i stævne til glæde for en bred vifte af læsere, der gerne vil lære at styre uden om hullerne i tilværelsen.

Livet er en gåde og det kan være nødvendigt at bore huller i virkeligheden for at få indsigt. Huller som hjælper os til at se igennem tilværelsen, og huller vi skal lære at styre udenom, for at klare os i hverdagen. Derfor er bogen her udstyret med et fysisk hul igennem bogen, som et symbol på de eksistentielle refleksioner bogen indeholder. I en vekselvirkning mellem præsten Poul Joakim Stenders metafysiske tilgang og lægen Jesper Bay-Hansens mere videnskabelige ditto, får vi præsenteret fænomener som stress, smerte, sorger, glæde, kærlighed, sex, livsstilssygdomme, arbejde, utroskab, svigt og en række andre livsvilkår. De to forfattere ønsker at bygge bro mellem deres discipliner, til en fælles forståelse, så begge dele, tro og videnskab, bidrager til en større helhed.

Inspirationsbog der byder på eksempler fra livet vi alle kan nikke genkendende til. Her præsenteret fra 2 tilgange, der dog viser sig at stemme fint overens i konklusionerne. En bog til fornøjelseslæsning, men kan også anbefales til studiegrupper.

Livet er et mirakelTro og videnskabHistorien om det hele er en samtale mellem en præst og en atomfysiker. Relateret er fx Tro og videnskab og Historien om det heleLivet er et mirakel er en samtale mellem en præst og en atomfysiker. Relateret er fx og Historien om det heleLivet er et mirakel er en samtale mellem en præst og en atomfysiker. Relateret er fx Tro og videnskab og .


Sygeplejersken

Årg. 120, nr. 6 (2020)

af

af

Michala Eich

Årg. 120, nr. 6 (2020)