Bøger / faglitteratur til børn

Hunde og hvalpe


Beskrivelse


Om anskaffelse af hund, udstyr, fodring, leg, træning, luftning og andet. Mange farvefotografier af hundehvalpe samt forklarende tegninger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2001

af

af

Walther Knudsen

d. 17. sep. 2001

En ganske rimelig fagbog i billedbogsudstyr for børn der skal have hund. Det er selvfølgelig en illusion (forhåbentlig da!) at barnet har ansvar for anskaffelse og pasning af en hundehvalp, sådan som teksten beskriver det, men dette er jo ikke den første bog der griber sagen an på denne vis. Rådene om anskaffelse af hunden selv, udstyr, tilpasning, fodring, leg og luftning er helt fornuftige, mens badning af hunde nok er mere kontroversielt. Illustrationerne er dels humoristiske karikaturer dels fritskrabede fotos af hvalpe der alle har bestået den udvidede nuttethedstest! Mine lokale hylder fremviste en håndfuld bøger af cirka samme niveau og indhold, men hundeglade børn kan nå at læse mange bøger før familien tager det store skridt. Til familielæsning fra 5-6 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2001

af

af

Poul Wibbert Esberg (skole)

d. 17. sep. 2001

Står man foran anskaffelse af sin første hundehvalp, så er der rigtig god hjælp at hente i denne bog. Målgruppen er de 11-13-årige, men alle kommende eller nybagte hundeejere vil få et godt indblik i de overvejelser, man er nødt til at gøre sig og de forholdsregler, man er nødt til at tage. Kapitlerne er kronologisk bygget op, begyndende med det svære valg af hund. Derefter følger bl.a. kapitler om de første dage, fodring, leg, træning, aflæsning af hvalpens signaler, luftning, børstning, badning og afslutningsvis det at have sin hund med på ferie. Hvert kapitel er på to sider, og teksten, som er sat i ganske korte afsnit, går ikke i dybden, men den præsenterer de vigtigste elementer i en klar og overskuelig form. De frilagte farvefotos af hvalpe - og dem er der mange af - er naturligvis nuttede, og de mangfoldige humoristiske tegninger underbygger teksten fint. Bogen udsendes samtidig med en bog om kaniner. Begge indgår i serien Mit første kæledyr.