Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hunden, der ikke måtte lave puha - og andre historier fra min skaldede morfar


Beskrivelse


Thorstein skal tit passes af sin mormor og morfar. Heldigvis er der rigtig hyggeligt hos dem, og morfar fortæller altid en god historie!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2019

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 23. okt. 2019

Thorstein bliver tit passet hos sin mormor og morfar - og hans morfar fortæller altid en historie. Højtlæsningsbog fra 5 år.

Thorstein bor sammen med sin mor i en lejlighed. Når Thorsteins mor skal ud at danse, eller når han keder sig, går han altid over til sin mormor og morfar som bor i samme ejendom. Der hygger han sig, og morfar er fuld af historier. Mange af historierne er fra morfarens barndom og om hans venner fra dengang. Det handler om venskaber og de voksne som børnene kunne møde. Nogle af historierne er fabulerende løgnehistorier, andre er mere realistiske. Historierne foregår i en forstad til København i 1950'erne. Bogen er illustreret, og det er illustratorens første børnebog.

Det er en rigtig god højtlæsningsbog. Her er hyggelige, sjove, fantasifulde og indimellem opbyggelige historier, fra en anden tid, men med almenmenneskelige problemstillinger som nutidens børn stadig kan forholde sig til. Historiernes længde passer fint til godnatlæsning. Illustrationerne er gode.

Bogen er en fortsættelse af Min skaldede morfars godnathistorier, og der er den samme hyggelige stemning over den, men der er en ny illustrator på.