Denne flotte bog om en speciel tildragelse nemlig Landsudstillingen i Århus i 1909 henvender sig ikke kun til århusianere, men har interesse for læsere i hele landet.
Ligesom andre storbyer i Europa ville Århus også have sin landsudstilling, og i rivalisering med København lykkedes det at stable en imponerende udstilling på benene. Området og bygningerne blev planlagt og tegnet af bl.a. arkitekterne Anton Rosen og Hack Kampmann. På udstillingen præsenteredes det fremmeste inden for landbrug og industri, men også bibliotekssagen var der tænkt på. Biblioteket i stationsbyen spiller faktisk en rolle i dansk bibliotekshistorie (se det dejlige billede fra bibliotekets læsesal). Bogen behandler ikke bare en historisk tildragelse, men trækker tråde op til nutiden, hvor der afsluttes med planerne for havnefronten, fra den ene hvide by til den næste. Bogen er bygget op over de mange initiativrige århusianere, der fik ideen og gennemførte den. Forfatteren er historiker.
Ud over selve Beretningen om Landsudstillingen 1909, 1913 ses ikke megen litteratur, dog har Murman Sørensen i Århus Stifts Årbøger, bind 87, 2004 skrevet om landsudstillingen og Hack Kampmann.
Dette imponerende værk viser den kraft, der var i planlægningen af landsudstillingen og som stadig, når man tager bogens sidste kapitel med, eksisterer. Det er en væsentlig beretning om en enkeltstående begivenhed, som har trukket spor fx i arkitekturen lige siden. Bogen er overdådigt forsynet med utallige, velvalgte og flotte illustrationer.