Bøger / faglitteratur / billedværker


Beskrivelse


Utraditionel indføring i arkitektur og design med udgangspunkt i ild, lige fra brandtrapper til teglværker og lysekroner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2010

af

af

Torben Wendelboe

d. 1. feb. 2010

Værkerne henvender sig til børn fra på omkring 6, der får en indføring i arkitektur, og til voksne, der får en øjenåbner og en æstetisk oplevelse.

Bente Lange er arkitekt med flere fine udgivelser bag sig. Hun samler i disse to bøger eksempler på, hvordan huse forholder sig henholdsvis til grundelementer ild og jord. Hun samler sine mange flotte billedeksempler med ganske korte tekster i temaer som "Huse og jord", "Huse og jordfarver" og "Huse til de døde i jorden" - og "Huse og ild", "Ild i huse" og "Ildens huse - ildens byggematerialer". Alle temaer belyses i fine, ofte overraskende vinklede billedeksempler, der primært omfatter fotografier men som også kan gengive plantegninger og malerier m.v. Værkerne besvarer børns første spørgsmål om, hvorfor huse ser ud, som de gør, og de giver den voksne gode oplevelser og forståelsesnøgler til arkitekturens mangfoldighed. Bagest i hvert bind en gentagelse af værkernes billeder i lille format med uddybende oplysninger om oprindelse m.m. Som billed- og fotoværker smukke og velfungerende. Som arkitekturindføring såvel letforståeligt som på højt fagligt niveau.

Anvendelse som Bente Langes tidligere udgivelser i serien, Huse og vand og Huse og luft, - eller i forhold til et børnepublikum Louis Jensen Et hus er et ansigt, 1998.

To smukke øjenåbnere og indføringer i arkitekturens herlige mangfoldighed, båret af en fortælleglæde, også visuelt, og et smittende engagement til glæde og oplevelse for såvel børn som voksne.


Berlingske tidende

d. 9. apr. 2010

af

af

Torben Weirup

d. 9. apr. 2010


Weekendavisen

d. 18. dec. 2009

af

af

Pernille Stensgaard

d. 18. dec. 2009Informationer og udgaver