Bøger / skønlitteratur / roman

Huset med de syv søstre


Beskrivelse


I et hollandsk bageri lever og arbejder syv forældreløse søstre. En niece fortæller med kærlighed og humor deres historie, der rummer både arbejdsomhed, hengivenhed, mystik, glæde og en stor undren.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 1999

af

af

Anny Skov Madsen

d. 22. nov. 1999

Der er udkommet flere gode romaner på dansk af hollandske forfattere i de senere år, bl.a. M. Möring, C. Nooteboom, C. Palmen og krimiforfatteren J. van der Wetering. Gennemslagskraften er ikke så stor, men de er værd at lægge mærke til. Elle Eggels velfortalte roman om syv forældreløse søstres kærlighedshistorier i en lille by i 1940'erne og 1950'erne virker dog ikke specielt hollandsk, men kunne foregå mange steder i verden. Martha er den ældste, og hun tager ansvaret og driver bageriet videre, da moderen dør i barselsseng og faderen forsvinder. Det er Marthas datter Emma der fortæller om det skæve liv i bageriet, om det hårde arbejde, om søstrenes drømme og længsler efter kærlighed, et normalt familieliv med ritualer og traditioner. Deres affærer og ægteskaber er nemlig kortvarige og de ender med igen at flytte tilbage til bageriet. Det er specielle kvinder med hver deres specielle evner, og efterhånden som Emma bliver ældre stykker hun familiens historie sammen. Det er en lille opløftende roman om skæbne, held og uheld, de tilfældige tildragelser, der bliver til levede liv. Det hele er fortalt med en stilfærdig humor og ironi, så romanen, der nok mest vil appellere til kvinder, får et skær af eventyr over sig.


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2000

af

af

Margit Fischer

d. 1. juni 2000

Vi er i en provinsby i Holland i 40'erne og 50'erne. Martha og hendes seks mindre søstre driver et bageri videre, efter at pigernes mor er død og faderen kort efter forsvundet. Martha må som ganske un...