Bøger / skønlitteratur / slægtsromaner

Huset ved nattens ende


Beskrivelse


I 1914 kommer lægen Amadeo Esposito til en fjern italiensk ø, som charmerer ham i en grad, så han bliver boende, stifter familie og overtager øens bar. Fra bardisken iagttager han familien, øen og hele århundredet i både vækst- og katastrofeperioder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2016

af

af

Helle Winther Olsen

d. 5. juli 2016

Du kommer til at holde af den fjerne ø Castellamara ved Sicilien og af familien Esposito, som igennem fire generationer driver øens bar, mens 1900-tallet buldrer afsted. For alle yndere af stemningsfulde og episke familiefortællinger.

Lægen Amadeo Esposito ankommer i 1914 fra Firenze til en gerning som praktiserende læge på en fiktiv ø ud for Sicilien. Han forelsker sig i øen, dens sagnhistorie, øboerne og i særdeleshed to kvinder. Det resulterer i to babyer og en skandale som sætter ham fra lægegerningen. I stedet for at rejse væk, overtager han den forladte bar "Huset ved nattens ende" sammen med den smukke lærerinde. Baren bliver hans og hans families skæbne, og med den som både godt og ondt udgangspunkt får man historien om en familie og et lille, isoleret samfund op gennem århundredet helt frem til 2009.

Familieromanen storcharmer sig ind på læseren med italiensk atmosfære, dragende stemninger, sære persontyper, ægte kærlighed og en troværdig skildring af 1900-tallets historiske vinde, der blæser ind over denne udkant. Det er en fornøjelse at læse så helstøbt og velskrevet en roman, skrevet af en engelsk ung forfatter (f.1989) der tydeligvis har fordybet sig i studier af italiensk kultur og folklore.

Forestil dig en blanding af Knivens ægKilden i ProvenceManon og kildenArvetanten, Kilden i Provence ; Manon og kilden og Arvetanten . Så får du billedet af romanens farverige persongalleri, atmosfære og folkloreForestil dig en blanding af Knivens æg, Kilden i Provence ; Manon og kilden og Arvetanten . Så får du billedet af romanens farverige persongalleri, atmosfære og folkloreForestil dig en blanding af Knivens æg, Kilden i Provence ; Manon og kilden og . Så får du billedet af romanens farverige persongalleri, atmosfære og folklore.


litteratursiden.dk

d. 25. aug. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. aug. 2016

Storslået, farverig og meget underholdende roman om fire genrationers liv på en lille ø ud for Sicilien i det 20. århundrede. Castellamare er en lille fiktiv ø ud for Siciliens kyst på Europas yderste...