Bøger / faglitteratur / billedværker

Hva' nu? - hva' så?


Beskrivelse


Kunstnerisk portræt i ord og billeder af billedkunstneren Gunnar Bay (f. 1939) og om hans virke i dansk kunst fra 1957 til 2010.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2011

af

af

Torben Wendelboe

d. 26. jan. 2011

Værket henvender sig bredt til et publikum med interesse for nutidens danske billedkunst.

Gunnar Bay (f. 1939) har bl.a. som medlem af kunstnergrupperne GYRR og PRO været med i centrale kunstneriske sammenhænge. Bogen fortæller i ord og billeder om en livslang udvikling, først hos Askou Jensen på Glyptoteket og siden uddannelsen på Kunstakademiet hos bl.a. Richard Mortensen, som Bay i starten var påvirket af i abstrakte malerier. Bl.a. det vigtige møde med Brasilien har sendt Bays kunst på nye veje, og hans billeder er siden blevet præget af det mere frit figurative og fabulerende. Bays interesse for jazzen har også sat afgørende spor i hans kunst. Alle faser er dokumenteret med en lang række gengivelser af kunstværker sat i sammenhænge af Bay selv eller med citater fra andre skribenter. Helheden er et levende portræt af en kunstner med en fin karriere med en lang række udstillinger og værker i det offentlige rum og spændende roller i dansk kunstliv. Afsluttende fortegnelse over udstillinger, salg, udsmykninger, legater m.v. Fin levende kunstbog.

Bay har tidligere kunnet mødes i fx Par a dise, 1989, men her kompletteres billedet - anvendelse fx som en udgivelse fra en anden GYRR kunstner: Ulla Diedrichsen: En kunstners baggård : et selvportræt, 2010.

Livligt og engagerende kunstnerisk portræt af Gunnar Bay og et væsentligt virke i dansk kunst igennem mange år; meget indbydende værk.Informationer og udgaver