Bøger / faglitteratur

Hvad er grænseland?


Beskrivelse


Forfatteren forholder sig til den politiske og samfundsmæssige udvikling i Danmark og Europa.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2016

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 7. jan. 2016

Et indspark i debatten om hvordan Danmark skal klare sig, dels som nationalstat, men også som land i Europa og i vores bevidsthed. En debatbog om Danmarks grænser, både de fysiske og de interne. Til interesserede i debatten om, hvilken retning Danmarks skal politisk i forhold til EU og dets grænser.

I denne bog af Hans Stengaard Jessen kommer han med sit bud på hvordan Danmarks skal tackle de udfordringer Danmark står overfor. I små afsnit tager Stengaard Jessen emner som bl.a. detailhandel, klima og turisme op og giver sit bud på, hvordan udfordringen skal gribes an. Hans Stengaard Jessen har skrevet flere bøger om EU og har siddet i hovedbestyrelsen for Europabevægelsen i over 30 år.

Stengaard Jessens bog er et debatindlæg med forfatterens statusbeskrivelse af dagens Danmark og hans løsningsforslag på udfordringerne for det danske samfund. Læsning af bogen fordrer et indgående kendskab til politik, både nationalt og internationalt. Stengaard Jessen tager fat på mange emner, det gør det lidt svært at bevare overblikket.

Der er i forvejen skrevet meget om samme emne. Bogen her vil nok forsvinde noget i mængden af bøger om EU, da niveauet er for højt og Stengaard jessen ikke er et kendt navn. Stengaard Jessen har bl.a. tidligere skrevet: Vores udfordringerHovedregion Nordeuropa og Hovedregion NordeuropaDer er i forvejen skrevet meget om samme emne. Bogen her vil nok forsvinde noget i mængden af bøger om EU, da niveauet er for højt og Stengaard jessen ikke er et kendt navn. Stengaard Jessen har bl.a. tidligere skrevet: Vores udfordringer og .