Bøger / skønlitteratur / digte

Hvad skal vi med al den skønhed? : efterårsdigt


Beskrivelse


Digte. Langdigt tematiseret ved naturen som metafor for livets gang med op- og nedture, tvivl, valg og fravalg, præget af dybe refleksioner og store sanseindtryk af naturlige fænomener.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2018

af

af

Michael V Jensen

d. 15. aug. 2018

Digtsamlingen er et efterårslangdigt, der kredser om emner som natur og tvivl. For læsere af nyere dansk lyrik.

Rasmus Nikolajsens (f. 1977) niende bogudgivelse, er et efterårslangdigt der især er tematiseret ved naturen som metafor for livets gang med op- og nedture, tvivl, valg og fravalg. Vi kommer langt ind i forfatterens følelsesliv, hvor han fortæller om oplevelser og hændelser, der har fået stor betydning for hans eget liv. Eksempelvis fortælles om bearbejdelsen og tankerne omkring en vens selvmord, parforhold og tvivlen om hvorvidt man skal sætte endnu et menneske i verden. Rasmus Nikolajsen blev i 2016 tildelt Kritikerprisen for bogen Tilbage til unaturen.

Rasmus Nikolajsen skriver godt og flydende. Det er interessant og reflekterende systemdigtning, der ikke blot er velskrevet, men også dragende at læse og som sætter tankerne igang. Især beskrivelserne af naturens sammenligninger med det menneskelige liv og de store sanseindtryk af naturlige fænomener er velskrevet og interessant naturdigtning.

Udover Nikolajsens egen produktion, kom jeg også til at tænke på Inger Christensens forfatterskab, der kan læses i Samlede digte.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2018

af

af

Jens Hjøllund

d. 26. sep. 2018

I sit efterårsdigt, skrevet mens bladene falder i parken, undersøger Rasmus Nikolajsen poesiens muligheder for at tale om skønheden, der hele tiden er udfordret og anfægtet. Hvad skal vi med alle de ...


Jyllands-posten

d. 18. nov. 2018

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 18. nov. 2018


Politiken

d. 1. sep. 2018

af

af

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 1. sep. 2018


Information

d. 31. aug. 2018

af

af

Kamilla Löfström

d. 31. aug. 2018


Weekendavisen

d. 31. aug. 2018

af

af

Lars Bukdahl

d. 31. aug. 2018