Bøger / skønlitteratur / roman

Hvem er fjenden?


Beskrivelse


To bandemedlemmer stjæler et parti hash fra rockerklubben Ghost, hvilket starter en bandekrig på tværs af København og Malmø. Bjørn Agger og Nancy fra Task Force One får hænderne fulde efterhånden som volden eskalerer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2020

af

af

Jens Rasmussen

d. 23. mar. 2020

2 bandemedlemmer stjæler et parti hash fra rockerklubben Ghost, hvilket sætter gang i en række voldsepisoder på tværs af København og Malmø. Dette er 6 bind i serien om politimanden Bjørn Agger. For især mandlige krimilæsere.

Efter et tip fra et pizzaria stjæler 2 medlemmer af gadebanden Bronx et større parti hash fra rockerklubben Ghost. De ved dog ikke at kuppet blev filmet og at rockerne vil have hævn. Samtidig bliver storgangsteren Chang løsladt og går straks i gang med at genopbygge sit prostitutions- og spilimperium. Gadebanden Black Fist fra Mjølnerparken gør sig klar til krig mod Bronx, som presser dem på hashsalget. Bjørn Agger og Nancy fra Task Force One får hænderne fulde efterhånden som volden eskalerer.

Det er tydeligt at forfatteren, som er tidligere politimand, har et indgående kendskab til Københavns underverden. Bogen har et meget stort persongalleri fra forskellige bandegrupperinger, hvis handlinger fylder mere end politiefterforskerne. Bjørn Agger og hans kollega Nancy er blot bipersoner, hvis personlighed eller privatliv ikke rigtigt kommer frem. Sproget virker gammeldags, og det skurrer især i dialogen mellem indvandrerbandemedlemmer.

En mere vellykket politikrimi fra den københavnske underverden er fx Akrash af Jesper Stein.