Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvem fanden er Bruno?


Beskrivelse


14-årige Felix er adoptivbarn fra Korea. Da han ønsker at finde sine biologiske rødder, rejser han til Korea med sin far. Her opsøges børnehjemmet, han er vokset op i, for derved at få nogle svar.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2014

af

af

Stine Veisegaard

d. 30. jan. 2014

Letlæst roman om at være adopteret, finde sine rødder og sin identitet. Kan frilæses af alle i alderen 12-16 år, men bogen er speciel relevant for adopterede børn. Udgivet i serien Spurt, som er letlæste bøger for unge.

Jeg-fortælleren er den 14-årige Felix, der er adoptivbarn fra Korea. Han lever i en alm. harmonisk familie, har gode venner og trives i skolen. Alligevel er det som om livets store spørgsmål presser sig på. Hvem er han, og hvor kommer han fra? Derfor drager han sammen med faren til Korea for at opsøge det børnehjem, han er vokset op på. Her møder han pigen Yan, som har nogle af de svar, han søger. Forældrene er døde, men Yan viser sig at være hans ukendte søster. Det er en overskuelig og hurtig læst roman, hvor historien er bygget stramt op, og fører læseren sikkert i mål. Der er ikke de store overraskelser i handlingen, og læseren er ikke i tvivl om, at det hele ender godt. Felix's indre tanker virker troværdige, og mødet med hans biologiske søster er rørende beskrevet. Forfatteren er bl.a. kendt fra letlæst-serien Søn af en bøddel.

Kan sammenlignes med Den tavse skygge, 2013, af Grete Wiemann Borregaard, som er udgivet i serien Læselyst og har samme tema. Bodil Vidnes-Kopperuds bog Ønskepige, 2008, handler også om et adoptivbarn, men er til børn fra 10 år.

En fin lille fortælling om at være adoptivbarn og ønsket om at finde sin identitet. Både til lystlæsning og til adoptivbørn, der ønsker en historie, de kan spejle sig i.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 4 (2014)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 67, nr. 4 (2014)