Bøger / skønlitteratur til børn

Hvem har taget brillerne?


Beskrivelse


Billedbog. Pædagogen Elins briller er blevet væk. Liva og Leon, børnehavens selvudnævnte superdetektiver, tager straks sagen og det lykkes dem at gå tilpas mange skridt baglæns i efterforskningen og finde ud af hvad der er blevet af brillerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2018

af

af

Julie Arndrup

d. 5. mar. 2018

En anderledes billedbog med indlagt mysterium - hvor er brillerne? Oplagt til højtlæsning for små detektiver fra ca. 3-6 år.

I serien "Børnehavekrimi" fra Lars Mæhle er vi her nået til mysteriet om, hvor pædagogen Elins briller er blevet af. Liva og Leon, børnehavens selvudnævnte superdetektiver, tager straks sagen og går systematisk i gang med at beskylde kammeraterne, indtil det lykkes dem at gå tilpas mange skridt baglæns i efterforskningen og optrævle sagens begivenheder. Bogen er gennemillustreret af Odd Henning Skyllingstad.

En fin og morsom hverdagshistorie fra det genkendelige børnehavemiljø, med et relativt ukompliceret mysterium, der ikke skræmmer nogen. På billedsiden vil den kvikke læser hurtigt opdage hvad der er blevet af brillerne, mens teksten trækker spændingen lige til det sidste. Illustrationerne er farverige og sjove, med mange detaljer at snakke om.

Andre billedbøger med indlagte gåder er fx Super-Charlie og bamsetyvenVerdens største detektiv Snus Mus - månetyven eller Verdens største detektiv Snus Mus - månetyvenAndre billedbøger med indlagte gåder er fx Super-Charlie og bamsetyven eller .