Bøger / skønlitteratur / roman

Hvem myrdede Gilles Deleuze?


Beskrivelse


Roman om den franske filosof Gilles Deleuze. Med udgangspunkt i hans selvmord fortæller den spanske forfatter Rodrigo om hans filosofi, og forsøger at finde motiverne bag hans død.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 7. juni 2016

Hvorfor begik den franske filosof Gilles Deleuze selvmord? Og hvorfor fortæller den spanske forfatter Rodrigo om selvmordet til den unge danske mand i Barcelona? Filosofisk roman til læsere, som søger svar på de store og eksistentielle spørgsmål i livet.

"Født 18. januar 1925 i Paris og døde samme sted den 4. november 1995. Dette kan jeg verificere. Alt andet er tvivlsomt." Dette er nogle af de indledende ord til historien om den franske filosof Gilles Deleuze. En ung dansk mand møder i Barcelona den spanske forfatter Rodrigo, der begynder at fortælle om Gilles Deleuze. Afsættet til historien er Gilles selvmord og hans motiver dertil. Selvmordet er også baggrunden for tanker og refleksioner om livet og eksistens.

Det er en filosofisk tekst som er pakket ind i romanramme. Forfatteren Rodrigos stemme fylder næsten hele bogen. Hans mange tanker og mere eller mindre strukturede reflektioner kræver sin læser. Dem som holder ved, får en fin indføring i en af Frankrigs store filosoffers tænkning og begrebsverden.

Et andet godt bud på en filosofisk roman med døden som tema er De fem du møder i himlen. Desuden er flere af Gilles Deluzes egne bøger oversat til dansk.