Nysgerrige store børn og unge kan få en god læseoplevelse og et indblik i Kierkegaard. Bogen kan eventuelt anvendes i historie- og kristendomsundervisningen på 8.-9. klassetrin.
Gennem 10 kapitler gives en beskrivelse af Kierkegaards liv - kampene og forfatterskabet. Det gøres med forskelligt fokus i de enkelte kapitler, hvilket indebærer en del gentagelser, som dog ikke er belastende for læsningen. Bogen indledes med en forklarende introduktion, og den afsluttes med et perspektiverende efterskrift samt en tidslinje over Kierkegaards liv. Sproget er gennem hele bogen let forståeligt men fagligt korrekt. Vanskelige begreber forklares elegant gennem omskrivninger. Teksten er sat en-spaltet i en meget letlæselig, åben typografi. Alle kapitler indledes af en farvelagt tegning samt et Kierkegaard-citat. De fleste kapitler har desuden en dobbeltsidet farvetegning, som nogle gange er placeret forkert i forhold til tekstindholdet. Disse tegninger virker desuden noget stive og ubehjælpsomme.
Vi har ikke noget tilsvarende for målgruppen. Kierkegaard omtales i 50 klassiske filosoffer fra 2004, og i Da de store var små fra 2009. Førstnævnte har en lidt ældre målgruppe - sidstnævnte en yngre. Kierkegaard er desuden et af eksemplerne i den nyligt udkomne filosofihistorie, Filosofi, i forlagsserien De store fagbøger.
En engageret og oplysende beskrivelse af Kierkegaards liv og forfatterskab.