Bøger / faglitteratur

Hvem vinder valget? : politisk kampagne, valgkamp og strategi


Beskrivelse


Med udgangspunkt i Socialdemokraterne berettes om alt det, der foregår bag kulisserne under valgkampene, herunder om hvordan politikerne bruger spindoktorer, meningsmålinger, negative kampagner og millioner af kroner på at vinde et valg.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

En vejledning for den politisk interesserede om arbejdet bag kulisserne i de politiske partier med mange praktiske og organisatoriske detaljer fra forfatterens tid som partisekretær i Socialdemokratiet.

Forfatteren beskriver i bogen det danske partisystem i detaljer og fortæller med mange eksempler om sit arbejde i en stor partiorganisation og erfaringer fra tre valgkampe. Den levende førstehåndsskildring af folketings- og kommunalvalgene er interessant læsning, der både giver politologisk indsigt og bringer læseren tæt på formands- og andre opgør i Socialdemokratiet. Der gøres meget ud af den organisatoriske opbygning i partierne og de store og sikkert nødvendige forandringer, som forfatteren gennemførte som partisekretær med meget u-socialdemokratiske fyringsrunder men også med et moderne og styrket partisekretariat som resultat. Bogen er herudover fyldt med gode analyser af de sidste års politiske begivenheder og karakteristikker af de politiske topfolk.

Det er ikke svært at finde læsestof om det politiske system og om formandsopgøret i Socialdemokratiet. Til gengæld er der ingen andre værker, der så detaljeret som her fortæller om det praktiske organisations- og PR-arbejde i de politiske partier godt understøttet af eksempler på plakater og arrangementer fra valgkampen i 2005.

En læseværdig og oplysende bog om partiorganisationerne bag vore toppolitikere, som henvender sig til alle med interesse for dansk politik og ikke mindst til personer med en politisk karriere i tankerne.


Jyllands-posten

d. 11. okt. 2007

af

af

Tage Clausen

d. 11. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2007

af

af

Claes Kastholm Hansen

d. 13. okt. 2007


Weekendavisen

d. 12. okt. 2007

af

af

Christopher Arzrouni

d. 12. okt. 2007