Bogen kan bruges meget bredt, til faktuel viden om hjernens sammensætning og funktioner og som en almen fremstilling om hjernen.
Forfatterne er videnskabsjournalister på DR, og i denne videnspækkede og spændende bog om hjernen formidler de meget flot et vanskeligt område: hjernens funktion i mange sammenhænge. De bruger undervejs 2 personer, Peter og Hannah fra de mødes og forelsker sig, til de bliver gamle og har fået børnebørn. Figurerne bruges til at vise, hvordan hjernen arbejder i forskellige situationer, bl. a. i forelskelsen, i det faste parforhold, med børn, under stress, med Alzheimer og under hjernegymnastik som sudoku. Sidst er der et kapitel om hjerneforskningen og de muligheder, som vil være til stede i fremtiden. Faktabokse indeholder oplysninger om hormoner, transmitterstoffer og meget andet. Forskning med både mennesker og dyr bruges relevant og underholdende.
De fleste bøger om hjernen beskæftiger sig med et enkelt hjørne af hjernens funktioner, men Hjernerum : den følelsesfulde hjerne, 2006 behandler emnet lige så bredt, men mere "tørt". De 2 journalister er meget dygtige til at forklare de indviklede processer, der finder sted, og netop fordi meget relateres til almindelige livssituationer, synes det lettere at forstå.
En meget fin fremstilling af hjernens opbygning og funktion, som kan bruges meget bredt, både hvad formål og målgruppe angår.