Bøger / faglitteratur

Hverdagsevaluering i skolens team


Beskrivelse


Belysning af lærerteamets evalueringsaktiviteter samt refleksioner om undervisning, udvikling og professionalitet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Denne bog fungerer som et evalueringsværktøj med fokus ligeligt fordelt mellem teori og evalueringspraksis. Målgruppen er skolernes pædagogiske ledere samt lærere, som dagligt anvender evaluering i deres undervisningspraksis. Derudover er bogen et meget konkret og relevant indspark til læreruddannelsens undervisning i evaluering og evalueringskultur.

Bogen bygger på principperne fra Hverdagsevaluering, 2004 og er bygget op over to dele. Første del tager teoretisk fat på teamets arbejde med evaluering samt forskellige evalueringsmuligheder. Og anden del består af nogle meget konkrete kopioplæg til brug ved teamets evalueringspraksis. Oplæggene, som er i A4-format og lige til at kopiere, findes også på cd-rom, så de kan tilpasses den enkelte lærers behov og ønsker.

Evaluering er et meget aktuelt emne i den danske skoledebat, og der findes derfor også megen god litteratur om emnet, som dog ikke er lige så konkret som denne udgivelse. To gode supplementer til denne udgivelse er Teamets arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af undervisningen, 2005 og Evaluering og læring, 2005.

Konkret og meget anvendeligt evalueringsværktøj, som er let at gå til og overføre på egen undervisningspraksis.


Undervisere.dk

Årg. 2, apr. (2008)

af

af

Jørgen Rønsbo

Årg. 2, apr. (2008)


Læsepædagogen

Årg. 56, nr. 4 (2008)

af

af

Kirsten Ærø

Årg. 56, nr. 4 (2008)