Bøger / faglitteratur / erindringer

Hverken solen eller døden : indrømmelser


Beskrivelse


Den pensionerede hjernekirurg Henry Marsh (f. 1950) beretter om sine mange år indenfor sundhedsvæsenet og reflekterer over sit eget liv, der langsomt går på hæld.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2017

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 4. okt. 2017

I denne gribende og underholdende selvbiografi beretter den pensionerede hjernekirurg Henry Marsh om sine mange år indenfor sundhedsvæsenet og reflekterer over sit eget liv, der langsomt går på hæld. For folk med interesse for sundhedsvæsenet og gode biografier.

Marsh (f. 1950) var indtil sin pensionering kendt som Englands førende hjernekirurg. Han har bl.a. været med til at udvikle neurokirurgien i Ukraine, hvilket er skildret i dokumentarfilmen "The English Surgeon". I opfølgeren til den selvbiografiske bestseller Gør ikke skade ser Marsh tilbage på et langt liv indenfor lægevidenskaben, hvor han næsten dagligt har skullet forholde sig til liv og død. Marsh beretter bl.a. om sine oplevelser som læge i USA, Nepal og Ukraine og om mange års arbejde med den mystiske menneskelige hjerne. Desuden forholder han sig til egen død, hvilket ikke mildnes af hans lægelige indsigt.

Underholdende og meget personlig biografi, hvor Marsh med stor indsigt og ærlighed beretter om de store dilemmaer som opstår, når man dagligt arbejder med liv og død. Det er en stor, næsten poetisk læseoplevelse, når han reflekterer over sine mange oplevelser, og som læser både griner og græder man. Bogen er let at læse, og uden alt for meget medicinsk sprog.

Lidt mere krads og personlig end forgængeren, men stadig med en tone af eftertænksomhed og menneskelighed som i Før jeg forsvinder, hvor en sygdomsramt neurokirurg skriver om sit liv.


Ugeskrift for læger [online]

d. 11. dec. 2017

af

af

Carsten Albers

d. 11. dec. 2017


Weekendavisen

d. 10. nov. 2017

af

af

Heidi Laura

d. 10. nov. 2017


Dagens medicin

2017, nr. 21

af

2017, nr. 21