Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvis De lige vil sidde helt stille, frue, dr. Jacobsen er ny på afdelingen


Beskrivelse


Humoristisk og skarp erindrings- og debatbog om Steffen Jacobsens (f. 1956) erfaringer som læge på de danske sygehuse. Med korte historier, selvoplevede anekdoter og betragtninger om, hvordan politikere og embedsmænd, samt kravet om dokumentation, har ødelagt sundhedsvæsenet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 5. apr. 2018

Alle med interesse for det danske sundhedsvæsen, bør læse Steffens Jacobsens humoristiske og skarpe debatbog om livet på de danske sygehuse, som han har oplevet det.

Steffen Jacobsen har skrevet en lang række spændingsbøger, men han er også tidligere ortopædkirurg og overlæge på Hvidovre Hospital. Hans oplevelser af det danske sundhedsvæsen indefra som studerende, læge og ortopædkirurg er rammen om denne erindrings- og debatbog. Fortællingen indledes med på det kraftigste at fraråde medicinstudiet som uddannelsesvalg. Herefter følger afsnit med oplevelser fra de forskellige steder, hvor forfatteren har arbejdet både under studiet og efter endt uddannelse. Bogen består primært af korte historier, selvoplevede anekdoter og betragtninger om, hvordan politikere og DJØF'ere har ødelagt det danske sundhedsvæsen, samt fx graden af psykopati hos de enkelte grupper af lægestanden.

Samfundssatirisk debatbog, hvori forfatteren retter et skarpt angreb på det omsiggribende bureaukrati i sundhedsvæsenet. Særligt Sundhedsplatformens indførelse, der fik forfatteren til at sige sig job op, står for skud. Skrevet i et humoristisk og ironisk sprog og inddelt i kortfattede afsnit, der taler direkte til læseren. Stedvis præget af lægefaglige udtryk og jargon.

Af nyere debat- og erindringsbøger fra lægestanden kan nævnes Et liv som læge, der dog ikke har samme satiriske præg som denne bog.


Ugeskrift for læger [online]

d. 28. maj 2018

af

af

Maria Wehl

d. 28. maj 2018


Danske kommuner

Årg. 49, nr. 9 (2018)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 49, nr. 9 (2018)


Berlingske tidende

d. 12. maj 2018

af

af

Mikkel Andersson

d. 12. maj 2018