Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Hvor bliver mine pøller af?


Beskrivelse


Løs mysteriet om dine pøller. Hvad sker der når du skyller ud i toilettet? Hold dig for næsen og følg med på den vilde rejse. For børn på 4-7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 8. okt. 2021

Løs mysteriet om dine pøller. Hvad sker der når du skyller ud i toilettet? Hold dig for næsen og følg med på den vilde rejse. For børn på 4-7 år.

Fra det øjeblik der skylles ud i toilettet forsvinder pøllerne ned i kloakken, som stinker, og de ender ude i rensningsanlægget. Her laves pøllerne om til slam og energi. Spildevandet pumpes op i en tank og så begynder bakteriernes kamp. I en bundfældnings tank kæmper bakterierne fortsat. I en rådnetank udvikles gas, som fx kan bruges til at skabe elektricitet på et elværk. Slammet som er restproduktet bruges til gødning. Vandet er rent nok til at blive sendt ud i havet, hvor det ved fordampning bliver til regn, som fx havner i undergrunden i Danmark. Fra undergrunden henter vi grundvand, som vi bruger i husene til at drikke, bade i og skylle ud i toilettet. I bogens sidste opslag er der en oversigt over dine pøllers labyrintiske rejse. Bagest i bogen er der ordliste hvor udtryk som cyklus, metan og slam forklares.

Det er en forenklet, nøgtern og faktuel billedbog der fungerer rigtig fin til aldersgruppen. Bogens skildring tager udgangspunkt i situationen her og nu. Den forholder sig ikke til de miljømæssige forbedringer der kan ske i fremtiden.

Der findes fx Hvor er pøllerne?Den store bæfest som er lidt mere kulørt og ting-finder-agtig. Og der er Den store bæfest som med humor beskriver situationen når der ikke længere leveres pøller i bleenDer findes fx Hvor er pøllerne? som er lidt mere kulørt og ting-finder-agtig. Og der er som med humor beskriver situationen når der ikke længere leveres pøller i bleen.Informationer og udgaver