Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvor er Bette Møv?


Beskrivelse


Laus kat, Bette Møv, er blevet væk, og Lau leder længe efter ham. Til sidst finder han en død kat udenfor skolen - er det mon Bette Møv?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2000

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 17. juli 2000

Grøn Dingo med sort prik henviser til den allerførste selvstændige læsning, og med en lix på syv og med et indhold der appellerer til målgruppen, lykkes det fint forfatteren Leo Bech at diske op med en fortælling som rummer både følelser, medfølelse og forståelse. Historien er illustreret af Mikkeline W. Gudmand-Høyer, der med sin lidt grove streg og sine herlige skæve perspektiver flot supplerer fortællingen med sine farverige tegninger. Ligeledes er den verssatte tekst med sine korte linjer og gode linjeafstand, samt kapitelinddelte historie med til at motivere egen læsning. En morgen kommer Laus kat, Bette Møv, ikke hjem som den plejer. Da det er Laus bedste ven er fortvivlelsen stor og den bliver endnu større, da det viser sig at en kat meget lig Bette Møv er blevet kørt over. Lau tager katten med hjem og giver den en flot begravelse i havet. Stor er glæden da Bette Møv pludselig dukker op. Da han uanet konfronteres med ejeren til den døde kat, er han blevet følelsesmæssigt en erfaring rigere, så han nu er i stand til at håndtere sorgen hos en anden.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2000

af

af

Tove Delica

d. 17. juli 2000

Laus kat Bette Møv er blevet væk. Uden held leder han alle vegne, også i den gamle mølle med de mange mus. Til sidst finder han katten død uden for sin skole. Han bliver meget ked af det, og sammen med sine forældre begraver han sin kat – tror han da. Opsynsmanden fra møllen har nemlig fundet Bette Møv, og glad er Lau. Men hvem ejer så den døde kat ? Den nye pige på vejen savner sin kat, og Lau må nu fortælle hende, hvordan det hænger sammen. Det er en lille letlæst historie i serien grøn Dingo med 1 prik, altså den nemmeste, beregnet til den første læsning, som alligevel kommer godt rundt om Laus mange følelser denne bevægede dag. Læserne vil kunne føle med ham både i sorg og glæde. Det er straks sværere med slutningen, der ikke er nem at sluge, men måske nok så realistisk. Bogen er illustreret med særprægede, mere charmerende end kønne tegninger i en meget personlig stil, der lægger en ekstra dimension til historien.