Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvor er tyven?


Beskrivelse


Mikis morfar ringer. En tyv har taget hans bil. Der er tyve alle steder. Hvordan ser en tyv ud? Får morfar sin bil igen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Karsten Boll

2007

Alinea har skabt en ny serie Super let ps-serien, som fint lever op til sit navn. Med lix 04 er det lykkedes forfatteren at lave en vedkommende historie for begynderlæsere (6-7 år), som også kan give anledning til en samtale i 1. klasse eller familien om emnet.

Med udgangspunkt i en dagligdags situation i familien, hvor morfars bil er blevet stjålet af en tyv, beslutter familien at køre ud til morfar. Mikis tanker kredser om emnet tyveri, og under kørslen ser Miki morfars bil i skoven. Familien får bilen med tilbage til morfar. Sproget er dialogrigt, og det lykkes forfatteren at holde et lavt lixtal stort set uden at sætte punktum foran sideordnede bindeord. Illustrationerne rammer stemningen fint, og de er med til at udvide historien, idet det antydes, at tyven er en mand, men viser sig at være en kvinde.

Ahlburgs Bo og tyven (06/07) rammer samme målgruppe.

Fin beskrivelse af en hverdagssituation, som lægger op til samtale om emnet tyveri på mange områder. En oplagt anskaffelse til læsetræning for begynderlæsere.