Bøger / skønlitteratur / roman

Hvor fire veje mødes


Beskrivelse


Familieroman om tre generationers liv med hinanden i 1890'ernes Finland. Jordemoderen Maria skiller sig ud, hun forsørger sig selv, og har en datter udenfor ægteskab. Datteren Lahja får også et barn udenfor ægteskab. Årtier senere afdækker Kaarina alle familiens løgne og hemmeligheder.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2015

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 11. sep. 2015

En gribende familieroman om tre generationers liv med hinanden i med- og modgang. Til læsere der holder af en velkomponeret historie om familie og slægt og de rum vi bygger til dem og vores drømme.

Maria er genstand for sladder, i det lille finske samfund Kuusamo. Hun er jordemoder, forsørger sig selv, og har et barn udenfor ægteskab. Usædvanligt i 1890'ernes Finland. Datteren Lahja får også et barn udenfor ægteskab, men gifter sig med soldaten Onni og får yderligere to børn med ham. Onni trives ikke i ægteskabet og søger forbuden lykke i de større byer. Svigerdatteren Kaarina afdækker årtier senere, da hun rydder op, alle familiens løgne og fortielser.

En god og velskrevet roman om tre generationer af en familie, der formår at holde sammen på trods af løgne, tabuer og fortielser. Romanen snor sig behændigt ind og ud mellem hovedpersonerne og frem og tilbage i tid, uden på noget tidspunkt at tabe tråden eller miste fodfæstet. En fortælling om stærke kvinder, menneskeskæbner, tabuer og det at være familie på godt og ondt.

Dinas bogOm så det gælder af Herbjørg Wassmo handler om en stærk kvinde, der må kæmpe for at skabe sig en tilværelse i Norge. Fællestræk er hovedpersoner der bryder med samtidens normer. Om så det gælder af Hanne Richardt Beck er også en familieroman, der følger to søskende og deres opvækst i tiden op til og under 2. verdenskrig. Historien fortælles i begge bøger af flere personerDinas bog af Herbjørg Wassmo handler om en stærk kvinde, der må kæmpe for at skabe sig en tilværelse i Norge. Fællestræk er hovedpersoner der bryder med samtidens normer. af Hanne Richardt Beck er også en familieroman, der følger to søskende og deres opvækst i tiden op til og under 2. verdenskrig. Historien fortælles i begge bøger af flere personer.


Jyllands-posten

d. 25. sep. 2015

af

af

Christian Møgeltoft

d. 25. sep. 2015


Politiken

d. 27. sep. 2015

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 27. sep. 2015


Weekendavisen

d. 30. okt. 2015

af

af

Arne Hardis

d. 30. okt. 2015


Standart

Årg. 30, nr. 1 (2016)

af

af

Morten Kyndrup

Årg. 30, nr. 1 (2016)