Bøger / skønlitteratur / roman

Hvor intet bryder vinden


Beskrivelse


Syv forskere/kunstnere tager imod et arbejdsophold i en måned på øen Stormø ud for Esbjerg. De opdager, at de ikke kan komme i kontakt med omverdenen, og uhyggen breder sig, mens deres livshistorier fortælles til læseren og deres indbydes forbindelse afsløres.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2015

af

af

Birgit Sloth

d. 23. apr. 2015

Hvad sker der, når syv kreative mennesker opholder sig på en øde ø uden kontakt med omverdenen? Fortalt som en spændingsroman og med skarptskårne psykologiske portrætter er det en bog for mange.

Syv forskere/kunstnere tager imod et tilbud om et arbejdsophold af en måneds varighed på øen Stormø ud for Esbjerg. Ud over de syv er der kun en bestyrer og en kok på hele øen. De installeres i et nyopført moderne glashus og opdager hurtigt, at der hverken er mobil- eller internetdækning på øen, og heller ikke mulighed for at komme derfra. De er fire kvinder og tre mænd i alderen 25 til 70 år og med stor spredning i livsform, men at der er en forbindelse mellem dem afsløres lidt efter lidt. Fælles for personerne er, at de har fortrængt noget fra fortiden, og at der er nogle problemer på hjemmefronten. Stemningen er dårlig fra starten, og uhyggen breder sig, da en af dem forsvinder.

Bogen er opbygget som Agatha Christies En af os er morderen, men er, på trods af uhygge og en spændende fortalt historie, mere en skildring af en række forskellige, interessante menneskers liv. Fortællervinklen skifter og giver nuancerede personkarakterer og miljøbeskrivelser. Et flot layout understreger en kvalitetsbog med et indhold, der er godt skuet sammen og levende fortalt.

Mange andre forfattere har brugt elementer fra krimi-genren. Rammende psykologiske portrætter af mennesker og deres relationer ses hos fx Stine Pilgaard og Kirsten Hammann Champagnepigen.


litteratursiden.dk

d. 27. maj 2015

af

af

Line Hoffgaard

d. 27. maj 2015

Leonora Christina Skovs seneste roman er en uforudsigelig psykologisk thriller med præmissen: Hvad sker der, når man sender syv mennesker med liv på samvittigheden ud på en øde ø i en måned? Syv kunst...


Jyllands-posten

d. 30. apr. 2015

af

af

Christian Møgeltoft

d. 30. apr. 2015


Berlingske tidende

d. 2. maj 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 2. maj 2015


Weekendavisen

d. 30. apr. 2015

af

af

Mai Misfeldt

d. 30. apr. 2015


Kristeligt dagblad

d. 13. juni 2015

af

af

Mie Petersen

d. 13. juni 2015


Information

d. 9. maj 2015

af

af

Kamilla Löfström

d. 9. maj 2015