Bøger / faglitteratur til børn

Hvor meget lort laver en elefant? og andre fascinerende facts!


Beskrivelse


Sjove, underlige og fascinerende facts om alt mellem himmel og jord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Marion Tirsgaard

d. 12. sep. 2012

Lettilgængelig faktaviden. Til underholdende fritidslæsning fra 10-13 år.

2 bøger med underlige og fascinerende facts om alt mellem himmel og jord. Forfatter har tidligere udgivet 2 andre bøger i serien, senest Hvorfor lugter prutter som rådne æg, 2011, og der samles op, hvor de foregående slap. Med endnu mere, mere eller mindre, ubrugelig viden som fx hvem der opfandt ispinden og hvorfor støveklude er gule. Forlægget er engelsk, men trods fordanskning er der nogle engelske fænomener og udtryk, der ikke vil give meget mening for danske børn. Hovedparten af spørgsmålene har dog relevans for danske børn, og videbegærlige drenge og piger vil sluge bøgerne. Bøgerne er beriget med sort-hvide vittighedstegninger, som sammen med mange afsnit og store overskrifter gør bogen lettilgængelig. Trods register i Derfor er det sundt at spise bussemænd er bøgerne ubrugelige som opslagsbøger, og de fungerer bedst som ren underholdning. Forsiderne afspejler fint genren, og bøgerne behøver ingen formidling. Forfatter er engelsk journalist og forfatter.

Bøgerne adskiller sig ikke fra andre bøger i gruppe 03.09 som fx Rent faktisk, 2011. Layoutet er dog lidt mere bladkioskagtigt end flertallet på hylden. Børn der kan lide Guinness rekordbog, gåder og vittigheder vil også synes om disse.

Underholdende fakta for videbegærlige børn og unge, der vil sluge bøgerne og more sig over al den ubrugelige viden, der er samlet her. Til ren fornøjelseslæsning og uden tvivl mange udlån.