Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hvor peberet gror


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om danske Johannes Christian Olsen (1905-1965), der var udsendt for bl.a. Det Østasiatiske Kompagni i Sydøstasien. Her oplevede han, hvordan det var at være dansker under det britiske styre i Sydøstasien både under 1930'ernes depression og under japansk husarrest i løbet af 2. verdenskrig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 1. okt. 2018

Spændende og gribende bog om det britiske styre i Østen under 1930'ernes depression og 2. verdenskrig. For læsere som er interesserede i emnet og denne historiske periode.

Forfatter og journalist, Anna Prai Olsen, giver et indblik i tilværelsen i Østen under det britiske styre i 1930'erne, inden, under og efter Den Store Depression. Bogen bygger på omfangsrig research fra bl.a. forfatterens farfar, Johannes Christian Olsen, som igennem mange år sendte breve hjem til familien fra hans tid som udsendt i Østen for bl.a. Det Østasiatiske Kompagni. Bogen skildrer bl.a. hvordan den globale, finansielle krise ekspanderer og bogen giver fx et indblik i danskernes forhold under japansk husarrest under 2. verdenskrig. Bogen indeholder fotos, illustrationer og geografiske kort.

En fantastisk bog, som griber læseren fra første til sidste side. En velskrevet, velfortalt og utrolig spændende bog. En gribende læseoplevelse.

Der er ikke en lignende bog som afdækker præcis samme temaer og tidsperiode. Men ønsker man at læse mere om det britiske imperium, dets historie og indflydelse på verdenshistorien, kan bogen Det Britiske Imperium anbefales. Man skal dog være opmærksom på, at det er en undervisningsbog på gymnasieniveau.


Kristeligt dagblad

d. 21. jan. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 21. jan. 2019