Bøger / faglitteratur til børn

Hvordan er det at være - en bi?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2012

af

af

Inge Lykke

d. 27. mar. 2012

En frilæsningsbog til børn fra 7-10 år.

En bog sat med meget store bogstaver med to til fire sætninger pr. side og med tegninger, som fortæller videre og uddyber teksten. Enkelte ord er i en anden farve for at skærpe opmærksomheden for bestemte emner. Bogen er en jeg-fortælling, hvor en bi fortæller om sit liv. Vi får en del faglige oplysninger om honningbier, fx hvordan de bor og bygger deres celler, deres udvikling fra æg til voksen, om arbejderbier, bidronningen, nektar, pollen og honning. Nogle af tegningerne af bierne er meget store, så man kan se mange detaljer, fx den lange tunge, som suger nektaren op. Bagerst et bi-ords- og stikordsregister.

I serien Første fakta findes en titel, som hedder Bier, og i serien Lette Flachsbøger er der ligeledes en bog med titlen Bier. Denne nye bog har ikke så meget tekst som disse tidligere titler og den har nogle meget instruktive tegninger.

En meget fin lille bog, som vinder ved sin enkelhed. Ved at fokusere på få af biernes egenskaber, skaber den en god forståelse for disse få emner. Fx står der: "Jeg suger nektar op med min lange tunge. Jeg kommer nektaren ned i nogle små rum i boet. Det bliver til honning.".