En bog om teknologiens betydning og konsekvenser for mennesker og demokratiet. Henvender sig til læsere af videnskabslitteratur samt dem med interesse for samfund og teknologi.
Forfatter og seniorforsker Adam Moe Fejerskov beskæftiger sig med globale uligheders konsekvenser i verden og med hvordan uligheder formes af fx ny radikal teknologi. Med overskrifter som "Frankensteins problemløsere", "En ny virkelighed", "Opgør" og "Appel" indleder Fejerskov bogen med en fortælling om Geehtu, en chauffør som han mødte for 10 år siden i Etiopien, som kæmper for sin overlevelse. Med afsæt i fortællingen skriver forfatteren, at hans ærinde er: "At undersøge, hvad der skal til for, at ny teknologi kan sættes i spil og gøre livet bedre for verdens fattigste." Fejerskov slutter bogen med en appel om, at teknologi bør understøtte sikkerhed og eliminering af uligheder og fattigdom. Bogen er nr. 21 i serien "Moderne ideer", der behandler vor tids store udfordringer som f.eks. klima, flygtninge, populisme m.fl.
En tankevækkende og skarp lille bog om et meget vigtigt emne, som fx at eliminere uligheden og kæmpe for en lige og kollektiv teknologiudvikling.
Andre bøger som også diskuterer teknologiens fordele og ulemper er fx: Hvordan får vi et bedre overvågningssamfund?Robotterne kommer og Robotterne kommer : om en fremtid uden arbejdeAndre bøger som også diskuterer teknologiens fordele og ulemper er fx: Hvordan får vi et bedre overvågningssamfund? og : om en fremtid uden arbejde.