Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvordan næsehornet fik sin rynkede hud


Beskrivelse


Engang havde næsehorn helt glat hud, men det fik det frække næsehorn Rumle lavet om på. En dag stjæler Rumle nemlig en kage fra en mand, og det vil manden ikke finde sig i.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2019

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 12. nov. 2019

Næsehorn har ikke altid haft rynket og foldet hud. Få historien om, hvordan det gik til, da næsehornet mistede sin glatte hud. Letlæsning for 7-8-årige.

Rumle er et frækt og uartigt næsehorn, som sjældent opfører sig særlig pænt. En dag stjæler Rumle en nybagt kage fra en mand. Rumle spiser straks kagen, men manden vil have hævn, og han samler de sørgelige krummer sammen. Da Rumle lægger sin hud på stranden for at få en dukkert i vandet, slår manden til. Hævnens tid er kommet. Letlæst genfortælling med lix 13/lettal 14 af Rudyard Kiplings klassiske dyrefabel. Teksten er skrevet med stor skriftstørrelse, og dele af teksten står i talebobler. Bogen, der er en del af serien "Flachs - allerførste læsning", har hårdt omslag og læsebånd. De sidste otte sider er opgaver i relation til handlingen og illustrationerne samt løsninger hertil.

Enkel genfortælling af en gammel, klassisk dyrefabel. Illustrationerne er farverige og underholdende og understøtter fint teksten.

Du kan læse flere genfortællinger af Kiplings dyrefabler i serien "Flachs - allerførste læsning" - fx Hvordan elefanten fik sin snabelLøven og hyænen. Du kan også snuppe en bog fra serien "Læs en fabel" - fx Løven og hyænenDu kan læse flere genfortællinger af Kiplings dyrefabler i serien "Flachs - allerførste læsning" - fx Hvordan elefanten fik sin snabel. Du kan også snuppe en bog fra serien "Læs en fabel" - fx .