Bøger / skønlitteratur til børn / billedbog

Hvordan vi fik vores naboer


Beskrivelse


Billedbog. En ganske almindelig familie bestående af far, mor to børn og en hund bliver forvandlet til en vaskeægte sørøverfamilie - og så sejler de ud på sørøvertogt.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

C. E. Hald

d. 19. dec. 2018

Denne gang er alle tegningerne holdt i olivengrøn/sort farvetone, og de viser en ganske almindelig familie, der for øjnene af os ændres til grumme sørøvere. Den sejler ud og fanger en guldgraverfamilie med masser af guld. Efter hjemkomsten begynder dagligdagen, og guldgraverfamilien bliver langsomt ganske almindelige naboer. Hele fortællingen er refereret i fortællerens livagtige drengesprog - men han kan så mange ord, at bogen er svær at læse. Anskaffes til selvlæsning i 3. klasse og til oplæsning for 5-8 årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Tove Kvarnbo

d. 19. dec. 2018

En dreng med en livlig fantasi fortæller historien om, hvordan familien fik sine naboer. At noget så kedeligt som to små ens moderne huse kan være ramme om en veritabel sørøverhistorie kan ISO's frodige fabuleren gøre acceptabelt. Bogen kendes fra tv-udsendelser for børn og vil sikkert modtages med genkendelsens glæde af 6-9 årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gitta Jürgensen

d. 18. dec. 2018

Billedbogen, der er fra 1969, udkommer nu i 2. udgave i anledning af, at Lasse Spang Olsen har lavet en novellefilm bygget over bogen. Det er en historie om en helt almindelig familiebestående af far, mor og 2 børn. De har en helt almindelig hund, en helt almindelig bil og bor i et helt almindeligt parcelhus. Men som altid hos Ib Spang Olsen er fantasien og det fabulerende icentrum, og så sker der noget. Den helt almindelige familie bliver forvandlet til en vaskeægte sørøverfamilie og deres lille bitte jolle bliver til et stort flot sørøverskib. De sejler ud på detåbne hav og røver en guldgraverfamilie, som sejler i hjuldamper. Fangerne bliver taget med hjem til villavejen. Men hvad stiller man op med en støjende guldgraverfamilie, som taler et fjollet,uforståeligt sprog, spil ler mærkelig musik og holder underlige kæledyr? Er målet at gøre dem til kedelige, konforme danskere? Det er en handlingsfyldt og underholdende historie - en fantasirejsefor eventyrlystne børn. Og såsætter den vore forhold til 'de fremmede' under lup. De farverige illustrationer gnistrer af liv og sørøverstemning. Ib Spang Olsen har helt sit eget frodige,fantasifulde billedsprog. I denne 'tidlige' billedbog virker stregen strammere og billedkomposition og opsætning mere traditionel. En billedbogsklassiker der får nyt liv på grund af filmen, og denstema er mere aktuelt end nogensinde. Fra 4 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 27. apr. 2009

Mariehønen egner sig til hyggelig og fordybende oplæsning med børn på 3-5 år, og fungerer bedst i små grupper i daginstitutioner eller hjemme med 1-2 børn. Hvordan vi fik vores naboer egner sig til oplæsning for børn på 4-7 år, der kan lide en fantasifuld skrøne.

Begge bøger blev første gang udgivet for 40 år siden, og repræsenterer hvert sit punkt i tegner og illustrators store produktion for børn i bøger og på tv i tresserne og halvfjerdserne. Begge disse nye udgaver ser ud til at være fotografiske optryk af de oprindelige udgivelser, hvor illustrationerne er reduceret lidt i størrelse. Til gengæld står billederne klart og tydeligt, og satsen er en fin tydelig type. Mariehønen handler om grundformen oval, som en mariehøne, og ligner en af tv-udsendelserne fra dengang, hvor Spang Olsen tegnede og fortalte historien direkte på skærmen. Det er en metafortælling om mediet selv; billedhistorien, der starter på det hvide papir med en rund form udvikler sig via gentagelser. Farven rød bruges i forskellige toner. Hvordan vi fik vores naboer genudkom i 1993, da filmen over historien kom. Der er fine farver i akvarel og en sjov velfungerende historie, der fint inkluderer læseren i sørøveruniverset. Gode forsider med fine farver.

Begge titler er hver på deres måde klassikere i dansk billedbogshistorie, Arne Ungermanns billedpoesi og Storm P's lune fantasifuldhed rumsterer begge i baggrunden.

To fine klassikere, som stadig holder, og de er svære at komme udenom.


BUM

Årg. 11, nr. 2 (1993)

af

af

Svend Engelbrechtsen

Årg. 11, nr. 2 (1993)


Information

d. 21. maj 1993

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 21. maj 1993


Det fri aktuelt

d. 23. mar. 1993

af

af

Steffen Larsen

d. 23. mar. 1993