Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvornår er det min tur til at skrige? : da jeg blev mor for anden gang


Beskrivelse


Selvbiografisk humoristisk beskrivelse af den første tid med to børn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 21. mar. 2011

For kvinder der har fået barn nr. 2 og trænger til at høre, at andre også synes, at det er hårdt. Det er ikke en vejledning eller håndbog, men en selvbiografisk beskrivelse af den første tid med to børn. Kan også læses af Nynne-fans eller yndere af fx Maise Njor blot for underholdningens skyld.

Vi får her historien om Karin, der selv synes, at hun er en god mor, men barn nr. 2 slår hende nærmest om kuld. Hun har skrevet bogen her, fordi det kan være til hjælp for andre at høre om andres kaos. Hun er journalist og 17 år yngre end sin mand, der også er journalist og kender alle de kendte samt har et halvt Hellerup hus. Han medbringer 4 børn fra to ægteskaber, altså alt i alt nok at holde styr på. Hertil kommer at han er hyperaktiv og fx synes, det er en skøn idé, at de cykler 82 km til venners sommerhus kort efter Karins kejsersnit med baby og et toårs barn, eller at de flyver til Los Angeles med to hylende småbørn. De fleste kvinder ville for længst være brudt sammen. Forfatteren er medforfatter på Ole Henriksens og Lykke Mais selvbiografier.

Bogen er i samme selvbiografiske stil som fx Maise Njor og Camilla Stockmanns Charlie Hotel Oscar Kilo, 2009, en moden chick lit. Der findes flere vejledninger i at få det andet barn, fx Barn nr. 2, 2008, af Lykke Møller Kristensen. Her er tale om en personlig historie og ikke en håndbog.

En underholdende historie fra de semi kendtes Hellerup verden set med en Bogense piges øjne. Skal måske først læses, når man har fået barn nr. 2.