Bøger / skønlitteratur / roman

I et fravær af nærvær


Beskrivelse


Krimi. Efter seks år i fængsel er Lars Norholm klar til at opsøge den lejemorder, som forhindrer, at han igen kan optage forbindelsen med sin familie. Efter få dage må han se sig involveret i en anden sag, efter næsten af have overværet drabet på en god ven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 23. apr. 2014

Det er de samme, der læste Kim Juuls debutroman I et vægtløst sekund fra 2013, der også vil læse denne fortsættelse, men den fortjener en udvidelse af læserskaren.

Den tidligere politimand, Lars Norholm, løslades efter at have afsonet 6 år for det mord, han begik for at beskytte sin familie. Han er på jagt efter sin overmand, libaneseren, der er den, der afholder ham fra at blive genforenet med sin kone og datter. Snart indvikles han dog i en intrige, med baggrund i international våbenudvikling, men selvom det afleder ham en stund, fastholder han sit mål. Juul præsenterede for første gang Norholm i sin gode, men lidt ujævne debutroman fra 2013. I fortsættelsen har han fået styr på nogle af de svage sider. Sproget er mere ensartet, plottet løber ham ikke i samme grad af hænde, og han har styr på afslutningen. Juul har sin egen tone, en egen humor og er god til at tegne personer. Passagerne med direkte tale er stadig rigeligt lange, og der er stadig nogle mindre fejl. Udstyret, især forsiden, er denne gang lidt bedre. Vigtigst er det, at helhedsindtrykket er en helstøbt thriller skrevet af et talent i udvikling.

Det er en vanskelig genre at etablere sit navn indenfor. Juul vil formodentlig dele læsere med flere andre fx Preben Haarups Made in Cuba, altså en god thriller, der ikke får nogen læsere foræret af stor mediebevågenhed.

Anden del af Juuls serie med den tidligere politimand Lars Norholm er en solid thriller med et internationalt snit, som viser et større potentiale end forgængeren I et vægtløst sekund fra 2013.