Bøger / skønlitteratur / noveller

I hovedet på Bruno Schulz


Beskrivelse


I 1938 skriver den polsk-jødiske forfatter Bruno Schulz fra den polske by Drohobycz til den berømte forfatter Thomas Mann. Bruno Schulz mærker at der vil ske noget forfærdeligt for bl.a. jøderne, ikke mindst da en Gestapo-lignende, falsk Thomas Mann dukker op i byen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2015

af

af

Henrik H Pedersen

d. 4. juni 2015

I 1938 skriver Bruno Schulz fra den polske by Drohobycz til den berømte forfatter Thomas Mann. Bruno Schulz mærker at der vil ske noget forfærdeligt for bl.a. jøderne, ikke mindst da en gestapo-lignende falsk Thomas Mann dukker op i byen. For læsere af raffineret europæiske kvalitetslitteratur.

I 1938 sidder den polsk-jødiske forfatter Bruno Schulz i sin kælder i den polske by Drohobycz og skriver et brev til den berømte forfatter Thomas Mann i Zürich. Han fornemmer at der trækker op til noget forfærdeligt for bl.a. jøderne i hans hjemland, ikke mindst da der ankommer en gestapo-lignende falsk Thomas Mann til byen. Brevet som han aldrig får sendt til den ægte Thomas Mann er en forudanelse om en apokalyptisk vision som udspiller sig i romanens slutscene. En roman som især handler om skyld og skam herunder kulturens ansvar i katastrofale tider. I romanen ses også Bruno Schulz egne forvrængede stregtegninger som komplimentere teksten. Romanens forfatter Maxim Biller kendes på dansk for bl.a. EsraFædrenes og forrædernes land og novellesamlingen Fædrenes og forrædernes landI 1938 sidder den polsk-jødiske forfatter Bruno Schulz i sin kælder i den polske by Drohobycz og skriver et brev til den berømte forfatter Thomas Mann i Zürich. Han fornemmer at der trækker op til noget forfærdeligt for bl.a. jøderne i hans hjemland, ikke mindst da der ankommer en gestapo-lignende falsk Thomas Mann til byen. Brevet som han aldrig får sendt til den ægte Thomas Mann er en forudanelse om en apokalyptisk vision som udspiller sig i romanens slutscene. En roman som især handler om skyld og skam herunder kulturens ansvar i katastrofale tider. I romanen ses også Bruno Schulz egne forvrængede stregtegninger som komplimentere teksten. Romanens forfatter Maxim Biller kendes på dansk for bl.a. Esra og novellesamlingen .

Genial lille historie, som virker mere omfangsrig end selv de største romaner. Raffineret fortællekunst for den kræsne læser.

Minder om forfattere fra den store klassiske europæiske litteratur som bl.a. Camus og Kafka. Desuden kan også nævnes Saramago og Roberto Bolano.


Jyllands-posten

d. 28. juli 2015

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 28. juli 2015


Politiken

d. 30. aug. 2015

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 30. aug. 2015


Weekendavisen

d. 24. juli 2015

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 24. juli 2015


Information

d. 13. juni 2015

af

af

Niels Barfoed

d. 13. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 7. sep. 2015

af

af

Moritz Schramm

d. 7. sep. 2015