Bøger / skønlitteratur / roman

I medgang og modgang : krimi


Beskrivelse


Krimi. Trods advarsler gifter Kay sig med Peter Carrington, der i mange år har været mistænkt for to kvindemord. Han er rig og anset, og Kay tror, at han er uskyldig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Sanne Caft

2008

Mary Higgins Clark (MHC) er en velkendt kriminalforfatter med en stor produktion. Hendes bøger hører til i den lette ende af kriminallitteraturen og har gerne en kærlighedshistorie, der vægter lige så meget som krimiintrigen. Romanerne egner sig til udstillinger af kriminalromaner og lette underholdningsromaner.

MHC skriver lige ud af landevejen. Romanen er opdelt i korte kapitler med skiftende synsvinkel. Kay Lansing forelsker sig i den lidt ældre godsejer Peter Carrington. Han er mistænkt i både en sag om en ung kvindes forsvinden og sin kones drukneulykke. Kay gifter sig med ham trods advarsler, og historien oprulles og forvikles, indtil de skyldige straffes på de sidste sider. Persongalleriet er broget, intrigen kringlet og sproget er i orden. Det er ikke stor kunst, men velfungerende. Forsiden viser en kvinde, der løber i en have mod et stort hus. Bagsideteksten er dækkende og inspirerende.

I 2006 kom Spøgelseshuset og En mors mareridt, begge fra Aschehoug. Hertil utallige tidligere romaner i flere oplag.

MHC er en kendt kriminalforfatter med mange titler på dansk. Romanerne blander kriminalintriger med kærlighedshistorier i et dagligdags sprog i forholdsvis korte kapitler. I denne roman gifter Kay sig med Peter, der er mistænkt for to mord og hvirvles efterfølgende ind i et forsøg på at bevise hans uskyld. Anvendelig til krimi-læsere og læsere af lette underholdningsromaner.