Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I mørket


Beskrivelse


Der er stadig masser af hestedrømme på rideskolen Vintergården og nu skal der snart være dressurmesterskab for elevryttere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2019

af

af

Maria Sjøblom

d. 14. maj 2019

Der er stadig masser af hestedrømme på rideskolen Vintergården og nu skal der snart være dressurmesterskab for elevryttere. For alle hesteinteresserede børn fra ca. 11 år.

Livet går sin gang på Jennifers rideskole. Eleverne elsker af springe, men en god springekvipage skal også kunne ride dressur. Derfor træner alle pigerne til dressurmesterskabet. Emma øver programmet igen og igen, for hun vil bare vinde. Frederikke træner med sin egen hest, som stadig er meget uerfaren. Derfor hjælper Leonoras hoveren ikke just på selvtilliden. Rideskolen får også besøg af en flok handicappede børn, som skal prøve at ride. Men den blinde Olivia har en mor, som er alt for overbeskyttende. 2. bind i serien "Ponyakademiet" og selvstændig fortsættelse af En ny begyndelse. Bagerst i bogen er der privatfotos af piger med deres ponyer.

Her er en forfatter med stor viden om heste og livet på en rideskole. Forfatteren kommer dog indimellem til at tale ned til læserne med sine mange forklaringer af både hestenes og pigernes hensigter. Bogen er fyldt med ord, som kun erfarne ryttere kender. Fx kunne "plastron" eller "springe an" med fordel være forklaret i en ordliste. Alligevel er det en hyggelig historie om det daglige liv på en rideskole.

Kirsten Sonne Harilds serie "Pony & co.", der starter med Pony & co, er mere levende fortalt.