Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I morgen er alt mørkt - Marlens historie


Beskrivelse


Da parasitten MTG når til Norge, og de vanvittige smittede nærmer sig hendes egen by, må Marlen beslutte om hun er stærk nok til at overleve i en verden som går under.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2016

af

af

Martin W Hansen

d. 26. feb. 2016

2. del af "I morgen er alting mørkt". Skræmmende og dyster fremtidsroman om en pandemi som smitter mennesker over hele verden med foruroligende hast. For alle over 13 år som kan lide zombie-lignende dystopisk science fiction.

Vi følger pigen Marlen som længe har levet som udstødt i skolen (hun kender Brage fra 1. bind), men som ikke bare har tænkt sig at give op, da smitten kommer til hendes by. Tidsmæssigt følger vi næsten den samme periode som seriens 1. bind. Forfatteren har på dansk også udgivet Zombie-BjarneBjerget vågner og Bjerget vågner. Bogen her fremstilles som et fritstående bind i serien, men hvis man vil have den fulde forståelse for mange af hovedpersonernes forhold til hinanden, er det en god ide at have læst bind 1 førstVi følger pigen Marlen som længe har levet som udstødt i skolen (hun kender Brage fra 1. bind), men som ikke bare har tænkt sig at give op, da smitten kommer til hendes by. Tidsmæssigt følger vi næsten den samme periode som seriens 1. bind. Forfatteren har på dansk også udgivet Zombie-Bjarne og . Bogen her fremstilles som et fritstående bind i serien, men hvis man vil have den fulde forståelse for mange af hovedpersonernes forhold til hinanden, er det en god ide at have læst bind 1 først.

Det er en meget stærk og ofte direkte ubehageligt dyster fortælling, hvor forfatteren med sikker hånd giver et bud på, hvordan vi mennesker reagerer, når verden går under. Det er spændende, actionmættet og meget velskrevet. Forsiden er, efter min mening, flottere og mere appellerende end på det første bind.

Temaet ligner meget den bølge af zombie-litteratur, som har været populær de senere år, som startede med "The Walking Dead"-serien. Forfatteren tager sin genre meget alvorlig og serien kan sammenlignes med eksempelvis Høstens engleRåd og fordærv og Råd og fordærvTemaet ligner meget den bølge af zombie-litteratur, som har været populær de senere år, som startede med "The Walking Dead"-serien. Forfatteren tager sin genre meget alvorlig og serien kan sammenlignes med eksempelvis Høstens engle og .