Kollage af tekster, både rejsebreve, digte, prosastykker, fragmenter og essays. For alle, der følger vækstlag og eksperimenterende ny, dansk skønlitteratur.
Teksterne spænder over mere end 30 år fra 1985 til i dag, over halvdelen fra årene 2005-2013. De er vidt forskellige: Digte i familie med konkretisme, essays, ordleg og hyldesttaler, som kredser om de store i litteraturen lige fra H.C. Andersen til Strunge. Der er rejser ud i den store verden til dens metropoler, men også tekster om hverdagen og de almindelige tirsdage i oktober. Der er tekster om krop, erotik, seksualitet og kærlighed. Christian Graugaard (f. 1967) er lyriker, oversætter, skribent, kritiker og professor i sexologi. Han har tidligere udgivet lyrik og har skrevet en del faglitteratur. Hans seneste lyriksamling er Febertræer.
Med bogens egne ord er det tekster som hylder verden, hverdagen og "hele den uimodståelige rodebutik, vi kalder livet". Der er arbejdet med sprog, form og indhold, undertiden så meget, at formen dominerer over den sanselighed, som teksterne (også) udtrykker. Læses og nydes bedst i mindre bidder med tid til eftertanke.
Jeg mindedes Peter Laugesen, fx Når engle bøvser jazz, der også eksperimenterer med sprog og grafisk form med glimt fra den store verden og mange litterære referencer og portrætter.