Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I stedet for bare at skrige


Beskrivelse


En dag finder Andrea et mystisk brev stilet til sin mor. I brevet truer en mystisk person moren til at betale et stort pengebeløb. Men Andrea beslutter sig for sammen med sin søster og en veninde selv at forfølge sagen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 17. okt. 2014

Familiekonflikter, pengeafpresning og kvindemishandling, er nogle af emnerne i denne spændende ungdomsroman. Så er du til en fængende "young adult"-thriller med et socialrealistisk aspekt, er dette lige noget for dig.

16-årige Andrea bor sammen med sin mor og stedfar. Andreas storesøster blev gravid som 17-årig og afbrød stort set kontakten med moren. Faren stak af, da Andrea ikke var ret gammel, men kom siden tilbage for så blot at dø af kræft. Andrea går på gymnasiet men har ikke rigtig nogen venner indtil den livsglade Molly tilbyder sit venskab. En dag finder Andrea et brev i postkassen stilet til moren. Andrea er nysgerrig og åbner brevet. Det viser sig at være et afpresningsbrev. Andrea beslutter selv at prøve at finde brevets afsender. Det bliver starten på en hektisk kamp mod tiden, og undervejs får Andrea ny viden om sin far.

En fængende bog, der formår at flette teenagelivets genvordigheder sammen med et spændende og overrraskende plot. Personerne fremstår levende og vedkommende. Bogen er skrevet i et tidssvarende sprog med bidske replikker og humor.

Der er ikke andre "young adult"-romaner der på samme måde blander det socialrealistiske aspekt med en thriller. Der er dog en del andre ungdomsbøger, der omhandler den turbulente teenagetid fx Som om jeg havde spurgtDen anden stjerne eller Den anden stjerne hvor hovedpersoner også selv tager affære og prøver at finde sine forsvundne brødreDer er ikke andre "young adult"-romaner der på samme måde blander det socialrealistiske aspekt med en thriller. Der er dog en del andre ungdomsbøger, der omhandler den turbulente teenagetid fx Som om jeg havde spurgt eller hvor hovedpersoner også selv tager affære og prøver at finde sine forsvundne brødre.


Kristeligt dagblad

d. 8. jan. 2015

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 8. jan. 2015Informationer og udgaver