Historisk roman baseret på virkelige personer fra Holmegaard Glasværk i starten af 1900-tallet. For ældre læsere.
Ludvig er kun et barn da han efterlades til et arbejdsliv på Holmegaard Glasværk, mens resten af hans familie flytter til København. Han oplæres sammen med vennen Otto, og de to bliver uadskillelige. Bogen følger Ludvigs opvækst, arbejdslivet og den langsomme modernisering, samt den svære kærlighed. Som voksen kæmper Ludvig for bedre løn- og arbejdsvilkår, mens historiske begivenheder som den spanske syge og anden verdenskrig naturligvis også har indflydelse på livet i lokalsamfundet.
Bogen er baseret på Ludvig Christensens erindringer og kortlægger, som en slags biografisk roman, hans liv, men tager sig sine fiktive friheder. Det er en ambitiøs roman, der spænder fra slutningen af 1800-tallet til 1945, men skrivestilen og ordvalget kombineret med bogens knap 500 sider gør det til en lang og til tider omstændelig læsning. Selvom historien om Ludvig og glasværket er interessant, er den ikke nær så fængende som Rydahls forrige bog, Der brænder en ild, der foregår på Holmegaard i 1970'erne og omhandler Ludvigs søn og barnebarn.
Vil man have mere om danske liv og samfundsforhold i første halvdel af 1900-tallet findes fx Tysklandsarbejderen Frederiks valgAt eje sandhedenErindringsfortællingerDyndhåb, At eje sandheden, Erindringsfortællinger og DyndhåbVil man have mere om danske liv og samfundsforhold i første halvdel af 1900-tallet findes fx Tysklandsarbejderen Frederiks valg, , Erindringsfortællinger og DyndhåbVil man have mere om danske liv og samfundsforhold i første halvdel af 1900-tallet findes fx Tysklandsarbejderen Frederiks valg, At eje sandheden, og DyndhåbVil man have mere om danske liv og samfundsforhold i første halvdel af 1900-tallet findes fx Tysklandsarbejderen Frederiks valg, At eje sandheden, Erindringsfortællinger og .