Bøger / skønlitteratur til børn

Ind i varmen


Beskrivelse


Billedbog. Isbjørnen Snebold skal flytte langt væk med sin mor. Det nye sted er anderledes. Der er varmt, hun forstår ikke hvad de siger, og de spiser bananer i stedet for fisk! En fest gør Snebold i bedre humør, og hun får nye venner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2016

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 3. feb. 2016

Den lille isbjørn, Snebold, skal flytte sammen med sin mor til et land langt væk. Det er ikke nemt at flytte til et land, hvor alt er anderledes. Fra 3 år.

Da Snebold og hendes mor kommer til det nye sted, er alt fremmed. Vejret er anderledes, der bor andre dyr og de spiser og taler anderledes end lille Snebold er vant til. Snebold prøver at få venner henne i den nye skole, men hun forstår ikke, hvad de siger. Der er én der giver hende en banan for at muntre hende op, men det smager mærkeligt, det er en meget underlig fisk, synes Snebold. Hun føler sig ensom og udenfor, men så holder klassen en fest for hende og hun får nye venner.

En fin billedbog om at flytte til et nyt og meget fremmed sted. Bogen gør det enkelt for barnet at forstå et ellers temmelig komplekst begreb, kulturforskelle, fordi det er illustreret gennem noget de fleste børn ved: At varme og bananer er meget fremmede for en isbjørn. Den danske titel indeholder en godt tænkt dobbelthed: Isbjørnen rejser til et varmt sted og det handler om at komme ind i varmen. Illustrationerne er farverige og udstråler varme, og de understøtter teksten på en god måde. Det er Ariane Hofmann-Maniyars første bog på dansk.

Der findes en del gode billedbøger om det svære ved at flytte til et nyt sted, fx Felix flytterTimo og Pico skal flytte og Timo og Pico skal flytte. Denne bog har en lidt anderledes vinkel ved, at det handler om at flytte til en helt anden kulturDer findes en del gode billedbøger om det svære ved at flytte til et nyt sted, fx Felix flytter og . Denne bog har en lidt anderledes vinkel ved, at det handler om at flytte til en helt anden kultur.