Bøger / faglitteratur / essays

Indhentet af erindring : digt og virkelighed


Beskrivelse


Udvalg af forfatterens essays, noveller, foredrag, artikler og interviews samt portrætskitser af fx Thorkild Bjørnvig, Per Højholt og Ole Wivel fra perioden 1981-2007.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Kent Skov

d. 28. okt. 2013

En bred og varieret antologi der både retter sig til de nye/unge læsere af TS-H's omfattende forfatterskab og som introduktion til gymnasie/litteraturstuderende til forfatterskabets forskellige temaer i et stort, realistisk forfatterskab i efterkrigstiden.

TS-H er en af de store i dansk litteratur. Han har været med i det meste i dansk efterkrigstids litterære miljøer og er bl.a. kendt for romanserien med hovedpersonen Holger Mikkelsen. Bogen er en antologi, der blander genrerne. Bogen er et udvalg af essays, noveller, foredrag, interviews og artikler også om sport og krig samt portrætskitser af ligeledes kendte forfatterkolleger- og venner. Redaktionen bag bogen har i mangel af en egentlig (selv-)biografi fokuseret på tekster, der har erindringskarakter. Teksterne "Lav puls" og "Sensommeaften" har ikke tidligere været udgivet.

Der findes en række antologier om moderne dansk litteratur, hvor TS-H er repræsenteret. Der er også over tid lavet opsamlende tekstudvalg, fx Hertels essayudvalg Forbandede utopi. Desuden findes Gunder Hansens grundige værkgennemgang, der også tjener som en udmæærket biografi Tage Skou-Hansen, der fulgte op på Søholm: Fra frihedskamp til lighedsdrøm.

Denne nye antologi indskriver sig i en lang række af bøger af og om TS-H. Den omfatter et bredt udvalg af tekster både hvad angår genrer og kronlogi. De udvalgte tekster har det erindrende som fælles karakter og udgør en fin introduktion til et stort forfatterskab.


litteratursiden.dk

d. 21. feb. 2014

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 21. feb. 2014

Tage Skou-Hansens værk er stadig nyt set fra forskellige steder i livet. Det er tydeligt i denne kloge bog, som rummer refleksion, eftertanke og klarsyn. Indhentet af erindring består af essays og no...


Jyllands-posten

d. 1. nov. 2013

af

af

Erik Svendsen

d. 1. nov. 2013


Weekendavisen

d. 27. dec. 2013

af

af

Lars Bukdahl

d. 27. dec. 2013


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2013

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 1. nov. 2013


Standart

Årg. 28, nr. 2 (2014)

af

af

Peter Kirkegaard

Årg. 28, nr. 2 (2014)